Hart Van Berchem
 

Welkom in de straat met het beste klimaat

Welkom in de straat met het beste klimaat

Met de heraanleg van onze straat in 2009-2010 hebben we besloten om de eerste groene winkelstraat van Vlaanderen te worden.

Concreet betekent dit dat de deelnemers beloven dat ze zullen letten op hun energieverbruik, kiezen voor groene stroom, het gebruik van plastic zakjes in hun winkel proberen te minimaliseren, enzovoort...


De eerste stap hiervoor werd onlangs genomen, toen een aantal van onze winkels een gedetailleerde energiescan ondergingen. Maar ook in onze acties tonen we ons groene karakter: zo werd het zand van de Grootste Zandbak van 't Stad na afloop van Berchem Bruist 2009 geschonken aan het Park Wolvenberg om de wandelpaden te onderhouden. En de linnen Hart van Berchem winkeltassen, die in het najaar 2009 werden uitgedeeld, waren een groot succes. Dit was onder meer te danken aan onze fotoactie, waarbij dragers van de tas kans maakten op een cadeaubon.

Zo worden wij met zijn allen "de Straat met het beste Klimaat"!

 

27/05/2016 Camera Toezicht

Geachte bewoner    Binnenkort treden er bewakingscamera’s in uw buurt in werking.    ...

+ lees meer

09/09/2018

Berchem Bruissst - Rommelmarkt

HART VAN BERCHEM BERCHEM BRUIST ORGANISEREN DE BERCHEMSE RO...

Berchem Bruissst - Rommelmarkt

+ meer info

© Hart Van Berchem 2009 - Alle rechten voorbehouden site by Go4It Media Group