Hart Van Berchem
 

Het beste klimaat - De Groene Belofte

Ons engagement
Wij - handelaars en bewoners van de Driekoningen- en Statiestraat - zijn vastbesloten om “de Straat met het Beste Klimaat” te worden. Dat wil zeggen: een straat waar vriendelijkheid troef is, waar samenleven een plezier is, waar je altijd met een glimlach wordt begroet en hulp spontaan wordt aangeboden, waar het veilig is voor spelende kinderen en zwakke weggebruikers, waar winkels milieuvriendelijk worden gerund en waar er zuinig met energie wordt omgesprongen. Kortom we werken aan een straat waar we in harmonie met elkaar en met de natuur leven en werken, en waar klanten graag naartoe komen.

3 concrete beloften
Om de Straat met het Beste Klimaat te worden, willen we:

  1. de goede sfeer tussen alle handelaars, bewoners en klanten bevorderen met leuke buurtinitiatieven, met gezamenlijk overleg, met een vriendelijke lach, met een hoffelijk gebaar, met een creatieve promotie-actie ...
  2. de leefkwaliteit bevorderen door te waken over de netheid van de straat (sluikstorters meteen aangeven bij de politie, graffiti verwijderen ...), lege ruimtes op te frissen, voorrang te geven aan duurzaam vervoer, oog te hebben voor de veiligheid van de kinderen ...
  3. in harmonie met de natuur leven en werken door het energiegebruik te reduceren (spaarlampen, goede isolatie ...), natuurlijke hulpbronnen te sparen (minder water en papier gebruiken, ...), het afval te beperken en te recycleren (minder plastic, meer biologisch afbreekbare materialen, hergebruiken van materialen, ...)

Iedereen welkom
Wij roepen alle mensen die in de Driekoningen- en Statiestraat winkelen, wandelen, wonen, werken, spelen, fietsen ... op om deze belofte mee te ondersteunen. Allemaal samen kunnen we van deze straat een aangename, gastvrije, veilige, gezonde en natuurvriendelijke plek maken!

Ik doe mee!

Ik, , onderschrijf de Groene Belofte. Ik druk hiermee mijn sympathie voor dit project uit. Ik zal proberen mijn steentje bij te dragen, als handelaar, bewoner of klant, om mee van de Statie- en Driekoningenstraat de Straat met het Beste Klimaat van heel Antwerpen te maken!

Deze belofte is een initiatief van Hart van Berchem, de handelaarvereniging van de Driekoningen- en Statiestraat, naar aanleiding van de heraanleg van de straat.

27/05/2016 Camera Toezicht

Geachte bewoner    Binnenkort treden er bewakingscamera’s in uw buurt in werking.    ...

+ lees meer

09/09/2018

Berchem Bruissst - Rommelmarkt

HART VAN BERCHEM BERCHEM BRUIST ORGANISEREN DE BERCHEMSE RO...

Berchem Bruissst - Rommelmarkt

+ meer info

© Hart Van Berchem 2009 - Alle rechten voorbehouden site by Go4It Media Group